Divisies.

Door middel van het Placement Event word je ingedeeld in één van de vijf divisies. Zo houden we de competitie eerlijk.

Eerlijke divisies op jouw niveau

6 Divisies

De competitie kent 6 niveaus van deelname, namelijk:
– Platinum
– Gold
– Silver
– Bronze
– Iron
– Teens
Door middel van Event 1 word je in een divisie geplaatst. Je kan dus niet zelf kiezen.

Iron Division

In de Iron Division zijn de gymnastic skills toegankelijk gemaakt en zijn het aantal reps per oefeningen niet onhaalbaar hoog. Technische moeilijke lifts zijn er uit gelaten en er zal met lichte gewichten gewerkt worden. Je fitheid wordt zeker getest op jouw niveau maar deelnemen en jezelf verbeteren staat centraal!

Bronze Division

Je bent al even bezig in de box en veel oefeningen beheers je al. Je finisht tijdens een WOD niet als laatste en je droomt om ooit als eerste te finishen. In deze divisie zijn de meeste lifts aanwezig en de uitdagende gymnastics komen ook nog niet voor. Wel kun jij bijvoorbeeld een pull-up en power snatches. Double unders ben je geen fan van maar je kunt ze wel (een beetje). Je hebt sterke en minder sterke kanten maar de workouts zijn toegankelijk en haalbaar. Jij bent in ieder geval hard op weg om eindelijk eens als eerste te finishen.

Silver Division

Je kijkt regelmatig naar wedstrijden en hebt ongetwijfeld wel eens een qualifier gedaan. Helaas lukt het je nog niet om je te plaatsen, maar in jouw box finish je wel vaak als een van de eersten. In principe kun jij alle lifts en beheers je de meeste gymnastics wel, je mist helaas net één of twee oefeningen maar bent die wel hard aan het oefenen! Deze divisie zal jou uitdagen, triggeren, om nog harder en beter te trainen zodat jij zeer binnenkort op zo’n finaledag komt te staan!️

Gold Division

Je hebt al eens mogen proeven aan bepaalde wedstrijden, je beheerst namelijk nagenoeg alles en qua fitheid behoor je tot de beste van je box. Je wilt graag met de top van Nederland mee komen maar dat is helaas nog net een stap te ver. Toch ben je concurrentie voor, want je zit ze op de hielen! Je droomt er van om op het hoogste niveau te staan en doet er alles aan om daar te komen! De Gold divisie zet jou op scherp, laat jou je zwaktes zien maar ook je sterke punten! De concurrentie is moordend en dat laat jou nog meer ontwikkelen en verbeteren!

Platinum Division

Je behoort tot de top van Nederland! Een qualifier mee doen betekent meestal ook kwalificeren want geen oefening is jou te gek! Winnen op zo’n dag gebeurt misschien nog niet maar je staat er wel bijna altijd. Toch droom je er van om op het podium te staan of juist wel om die plek op het podium voorlopig niet meer af te staan.
In deze divisie strijd je tegen mensen met dezelfde ambities en je houdt elkaar scherp. De workouts zullen zeer uitdagend zijn en kunnen als graadmeter gebruikt worden om je te vergelijken met je concurrenten. Doe mee en wie weet mag jij jezelf na 6 maanden de fitste man of vrouw van Nederland noemen!

Log je scores in onze eigen app

The Nationals App

Je kunt de nieuwe workouts zien en je scores loggen in The Nationals App.
Google Play Store
Apple Store

In it to Win it?

Filmen

Ook dit jaar zijn er prijzen te verdienen in het Online Overall klassement. De top 40 van iedere divisie wordt uitgenodigd voor de Zomerspelen. Wil je meedingen naar de Seizoensprijzen en/of naar de Zomerspelen? Dan moet je al je workouts filmen.

De enige competitie die echt telt

Join.
Compete.
Win.

Schrijf je in voor Seizoen 4